Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı Hakkında

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, iki yıllık örgün öğretim ön lisans programıdır. Program, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi kapsamında, teknolojik ve profesyonel yetkinliğe sahip, uluslararası platformda iletişim kurabilecek becerilere ve sosyal bilince sahip, analitik düşünce yeteneği gelişmiş, takım ruhu ve dayanışmayı destekleyen, mesleki ve bireysel gelişime açık öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Detaylı Bilgi
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Yönetimi programıyla öğrencilere;
  • Havacılık ve yer hizmetleri alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri, faaliyet ve fonksiyonları bilme ve kullanabilme,
  • Havacılık sektöründe kullanılan uluslararası kavramlara hakim olma,
  • Değişen verileri yorumlayabilme, değerlendirebilme ve hızlı çözüm önerileri geliştirebilme,
  • Etkin iletişim kurma becerisine sahip olma,
  • Bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin kullanma becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Başvuru Koşulları
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ön lisans programına başvuru aşağıdaki şekillerde yapılmaktadır.
  • Meslek liselerinin ilgili bölümlerden mezun olup, Mesleki Sınavsız Geçiş ile gelenler veya normal liselerden mezun olup, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS)’nin ilgili türde belirlenen TYT Puanını alıp   ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler kabul  edilmektedir.

Mezuniyet
  • Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ön lisans programı boyunca almış olduğu döneme ait zorunlu derslerinden başarılı olup, mezuniyet için belirtilen (Transkriptte mevcut) kredi/AKTS miktarını doldurmuş olmak gerekmektedir.
  • Mezuniyet Not ortalaması (AGNO)’nın en az 2.00 olması gerekmektedir.
  • Programdan mezun olan öğrenciler, ön lisans diploması alarak “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ön lisans mezunu” ünvanını kazanırlar.
Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları
  • Havacılık Yönetimi
  • Havacılık İşletmeciliği
  • Lojistik Yönetimi
  • Seyahat İşletmeciliği
  • Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
  • Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Teknoloji ve Bilgi Yönetimi
  • Ulaştırma ve Lojistik
  • Uluslararası Lojistik
  • Turizm İşletmeciliği
Kariyer Olanakları
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ön lisans programı mezunları;
  • Havalimanı yer hizmetleri işletmelerinin tüm ilgili departmanlarında,
  • Bilet satış vb. alanlarda faaliyet gösteren tüm acente benzeri işletmelerde,
  • Yer hizmetleri benzeri hizmetler sunan turistik tesislerde,
  • Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi gibi ilgili devlet kurumlarında gerekli aşamaları geçtikten sonra çalışabilirler.

2019 Yılı TYT Puanları:
Birinci Öğretim